Atac violent într-o moschee din Franţa, soldat cu un mort şi trei răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacatorul are probleme psihice
Atacatorul are probleme psihice

O persoană a murit şi o alta a fost rănită, după un bărbat a intrat aseară într-o moschee din oraşul francez Arras înarmat cu o bâtă de baseball cu care a lovit credincioşii. Bărbatul a fost arestat, au anunţat surse din cadrul poliţiei.

Presupusul autor "este un tânăr musulman care frecventa moscheea şi era cunoscut ca având probleme psihice", a declarat pentru AFP Abdelkader Assouedj, reprezentantul regional al Federaţiei Marii Moschei din Paris.

"A avut o atitudine anormală în timpul rugăciunii şi i s-a cerut să nu mai vină la moschee. Tânărul s-a întors astăzi", a adăugat el.

Atacatorul este un bărbat marocan în vârstă de 32 de ani, care suferă de probleme psihice şi a fost internat de mai multe ori în clinici de specialitate, potrivit poliţiştilor.

"Primele indicii de care dispun sunt că acesta este actul unei persoane cu antecedente psihiatrice", a declarat pentru AFP ministrul de Interne Claude Guéant. Ministrul a denunţat "un act de o sălbăticie nemaiîntâlnită" şi a criticat vehement acest "asasinat".

Alte două persoane au fost rănite uşor în timpul atacului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite