FOTO VIDEO Atac cu bombă în Belgia: cel puţin patru morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac cu bomba la Liegie, în Belgia FOTO: hln.be
Atac cu bomba la Liegie, în Belgia FOTO: hln.be

O serie de explozii produse în piaţa Saint Lambert din centrul oraşului belgian Liege au provocat moartea a cel puţin patru oameni şi rănirea a cel puţin 64, printre care un copil, potrivit publicaţiei "La Gazette".

UPDATE 19: 40 Televiziunile belgiene transmit numere de telefon de urgenţă la dispoziţia familiilor victimelor atacurilor care vor să afle unde se află rudele lor pentru că răniţii sunt trataţi în acest moment în opt spitale diferite

UPDATE 19: 10 Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, care este Belgian a declarat că este "bulversat" şi "şocat" de ceea ce s-a întâmplat astăzi la Liege

UPDATE 19:00 Comisarul pentru Afaceri Interne Cecilia Malmstrom a declarat a condamnat atacurile de la Liege, imediat după Consiliul JAI care se desfăşoară astăzi şi mâine la Bruxelles şi unde ministrii de interne din statele UE discutau tocmai problema atacaurilor terioriste, a solicitaţilor de azil şi a unor noi condiţii pentru spaţiul fără frontiere

UPDATE 18:45 Poliţia din Liege a precizat că atacatorul a folosit un pistol şi trei grenade

Atac cu bomba la Liegie, în Belgia

UPDATE 18.36 Doi adolescenţi şi o femeie în vârstă au fost ucişi în atac. Cel de-al patrulea mort este atacatorul însuşi, care s-a sinucis. Numărul răniţilor este de 75, potrivit ultimelor informaţii.

UPDATE 17.08 Nordine Amrani, din Liege, a primit sentinţa pentru că deţinea, potrivit poliţiei, circa 20 de arme de foc şi 9.500 de piese de arme şi cultiva 2.800 de plante de marihuana împreună cu alte persoane. El este specialist în arme şi este capabil de a demonta şi repara diferite modele, scrie « La Gazette ». Potrivit autorităţilor, Nordine Amrani este singurul autor al atacurilor. El a evadat din clădirea tribunalului şi a aruncat grenadele de pe un acoperiş, după care s-a sinucis.

UPDATE 16.56 Publicaţia „La Gazette" scrie pe site-ul său că atacatorul a fost identificat drept Nordine Amrani, un bărbat de 32 de ani, condamnat în 2008 la 58 de luni de închisoare. El a evadat din Palatul de Justiţie, înainte de a comite atacul.

UPDATE 16.23 Potrivit HLN, cifra răniţilor a crescut la 67.

UPDATE 16.05 Procurorul general al oraşului Liege a declarat că cel puţin şapte persoane din cele 47 rănite sunt în stare foarte gravă, potrivit HLN.

UPDATE 15.50 Bilanţul răniţilor încă nu a fost stabilit. În timp ce BBC News transmite că acesta a ajuns la 25, The Telegraph informează că aproximativ 47 de oameni au suferit leziuni în urma atentatului. Cel puţin două persoane au murit.

Potrivit primelor informaţii, martorii de la locul atacului au declarat că au văzut un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani care a aruncat grenade chiar în staţia de autobuz din piaţa Place Saint Lambert, unul dintre cele mai aglomerate puncte ale oraşului belgian.Cel puţin două persoane sunt responsabile de atac.

BBC News informează că unul dintre atacatori a fost reţinut de poliţişti, în timp ce al doilea s-a adăpostit în sediul Palatului de Justiţie aflat în apropierea locului atentatului.

****

Mai mulţi bărbaţi au aruncat dispozitive explozive şi grenade într-o mulţime de persoane aflate într-o staţie de autobuz. Au fost auzite şi focuri de arme.

Se pare că unul dintre atacatori se află printre decedaţi, după ce acesta şi-ar fi tras un glonţ în cap, potrivit ziarului „Le Soir". "Oamenii sunt la pământ şi este sânge peste tot", transmite corespondentul televiziunii belgiene RTL, aflat la faţa locului. Potrivit BBC, personalul medical îngrijeşte răniţii în clădirea tribunalului. Doctorii de la un spital din oraş încearcă să salveze viaţa unui tânăr de 18 ani rănit în atac.

Doi atentatori au fost prinşi de poliţie şi al treilea este căutat.

Potrivit Primăriei din Liege se pare că cei trei atacatori au încercat să ajute evadarea unui deţinut care se afla în sediul Tribunalului din Liege, aflat în Piaţa Saint Lambert. În aceeaşi piaţă, o mulţime de oameni participa la un târg de Crăciun.

Atacul a avut loc în timp ce la Bruxelles, la circa o oră distanţă de Liege, miniştrii de Interne ai UE discută despre noile ameninţări teroriste din Europa, transmite pe Twitter corespondentul ziarului "Financial Times".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite