Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1)
Armata ucraineană se repliază sub tirul virusului A(H1N1)

În cadrul unei reuniuni desfăşurate la Kiev cu şefii regiunilor din vestul Ucrainei, unde a izbucnit o epidemie de gripă nouă provocată de virusul A(H1N1), preşedintele Viktor Iuşcenko a anunţat - sâmbătă - decizia armatei de a amâna campania de recrutare din noiembrie pentru primăvara anului viitor, militarilor în termen interzicându-li-se să aibă contacte cu rudele din cauza riscului sporit de contaminare, relatează RIA Novo

Epidemia gripei noi continuă să facă ravagii în Ucraina, ameninţând să se extindă din vestul ţării spre regiunile din centru. Potrivit noului bilanţ al victimelor gripei făcut public de şeful statului, circa 48 de persoane au murit, iar peste 150.000 sunt contaminte. Nu toate victimele au murit din cauza virusului A(H1N1), printre acestea existând mai multe persoane care au decedat din cauza unor infecţii pulmonare provocate de gripa de sezon, dar numărul lor nu a fost precizat de preşedinte.

Situaţia cea mai dramatică se înregistrează în regiunea Lvov, unde rata îmbolnăvirilor de gripă - atât cu virusul A, cât şi cu viroze de sezon - a crescut de 4-5 ori în ultimele trei zile, totalizând peste 60.000 de persoane, potrivit Agerpres.

Preşedintele Iuşcenko a lansat un apel politicienilor să lase medicilor sarcina de a da explicaţii în mass-media referitor la noua epidemie de gripă şi să renunţe la politizarea ei. El a invitat şi presa să renunţe la speculaţii în legătură cu bilanţul victimelor gripei noi pentru nu a amplifica şi mai mult panica în rândul populaţiei, care a luat cu asalt farmaciile în căutarea medicamentelor antivirale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite