Armata germană, în centrul unui nou scandal: soldaţii se antrenează pe negrii din Bronx!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata germană se află în centrul unui nou scandal, după ce o înregistrare video transmisă în weekend de canalul de ştiri N-tv arată un recrut ce se antrenează având drept ţintă

Armata germană se află în centrul unui nou scandal, după ce o înregistrare video transmisă în weekend de canalul de ştiri N-tv arată un recrut ce se antrenează având drept ţintă imaginară afroamericani din Bronx.

Primarul cartierului newyorkez, Adolfo Carrion jr, a cerut oficialilor militari germani să prezinte scuze, acuzând "rasismul şi prejudecăţile, prezente peste tot în lume". "Vinovaţii trebuie pedepsiţi. Este evident că guvernul german are de lucru pentru a corecta ceva atât de insidios. Trebuie să ne debarasăm de prejudicii şi de ură, pe care le lăsăm să se perpetueze cu prea mare uşurinţă. Cu siguranţă, soldaţii nu ştiu mai nimic despre afroamericanii din Bronx", a spus Carrion. Militantul american pentru drepturile omului Al Sharpton a afirmat că "este o insultă incredibil de rasistă la adresa afroamericanilor ce oglindeşte rasismul instituţional despre care unii cred că este numai în imaginaţia activiştilor". Imaginile arată un instructor şi un soldat în uniforme de camuflaj, într-o pădure. Instructorul îi spune soldatului să îşi imagineze că este în Bronx şi că are în faţă trei afroamericani care îi insultă mama în cel mai rău mod posibil. Soldatul dă drumul unor rafale de mitralieră strigând obscenităţi, în limba engleză, iar instructorul îl îndeamnă să înjure mai tare.

Semne de întrebare privind practicile de antrenament

Un purtător de cuvând al Ministerului Apărării de la Berlin a declarat că înregistrarea a fost făcută în iulie 2006, la tabăra militară din oraşul Rendsburg, din nordul Germaniei, şi că şefii armatei ştiau de ele încă din ianuarie. Potrivit oficialilor, incidentul se află în curs de investigare.

Numele instructorului şi al soldatului nu au fost făcute publice. Scandalul survine unei serii de incidente care pun într-o lumină foarte proastă armata germană şi ridică semne de întrebare privind practicile de antrenare a recruţilor.

Anul trecut au apărut în mass-media fotografii ale soldaţilor germani din Afganistan având în mână scalpuri, iar 18 instructori sunt în prezent judecaţi pentru acuzaţii privind abuzarea şi umilirea a 163 de recruţi în 2004.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite