Arheologii cehi au descoperit rămăşiţele unor germani masacraţi în 1945

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămăşiţele umane descoperite de arheologi într-un câmp din apropierea oraşului ceh Jihlava ar aparţine unor germani ucişi la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

O echipă de arheologi a reuşit să descopere, până în prezent, rămăşiţele a şase persoane îngropate la circa 100 de kilometri de Praga, informează Deutsche Welle. "În această zonă au fost descoperite mormintele a circa 15 cetăţeni germani, care au fost ucişi la sfârşitul războiului. Pe lângă oase, am găsit şi îmbrăcăminte, pantofi de piele şi o lopată", a spus Milan Laska, detectivul care conduce ancheta.

În Dobronin, satul în care au fost descoperite rămăşiţele, trăia cândva o comunitate considerabilă de germani. Scriitoarea de naţionalitate germană, Herma Kennel, susţine că între 12 şi 19 mai 1945, circa 15 germani au fost împuşcaţi sau bătuţi până la moarte de către un grup de cehi beţi din Garda Revoluţionară.

Persoanele considerate a fi de etnie germană au fost deportate în masă la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial. Deşi expulzarea trebuie făcută "într-un mod uman", pierderile de vieţi omeneşti din rândul populaţiei civile germane s-au ridicat la cifre apreciate de unele surse ca fiind de ordinul milioanelor.

Un jurnalist a reuşit să dea de urma singurului membru al gărzii revoluţionare care încă se mai află în viaţă şi care, la vremea masacrului, avea 18 ani.

Poliţia investighează cazul ca pe o anchetă penală, deşi rămâne incert dacă singurul supravieţuitor, care susţine că nu-şi aminteşte nimic despre incident, va fi acuzat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite