Apropierea necondiţionată de americani irită UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea necondiţionată a României de Statele Unite irită Uniunea Europeană, a declarat expertul în politici europene Paul Magnette, directorul Institutului de Studii Europene al

Apropierea necondiţionată a României de Statele Unite irită Uniunea Europeană, a declarat expertul în politici europene Paul Magnette, directorul Institutului de Studii Europene al Universităţii Libere din Bruxelles.
"Europenii din Uniune nu sunt iritaţi de faptul că România este membră NATO, pentru că şi alte state membre UE fac parte din această structură", a declarat Magnette în cadrul unui seminar organizat de Institutul Cultural Român din Bucureşti. "Ceea ce cere în schimb UE de la membrii sau viitorii săi membri este ca ţările europene să-şi coordoneze mişcările", a declarat el, amintind că România a încălcat această regulă în conflictul din Irak. "Faptul că atunci România nu şi-a discutat decizia cu statele europene a ridicat mari semne de întrebare", a spus politologul belgian. Potrivit lui Magnette, impresia europenilor este că România pare dispusă să urmeze SUA necondiţionat, fără a se sfătui înainte cu partenerii europeni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite