Aproape 130 de români evacuaţi din Libia în ultimele 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O aeronavă a MApN - C-130 HERCULES - desfăşoară, marţi, a patra misiune în cadrul podului aerian Bucureşti-Tripoli, pentru a evacua din Libia alţi 41 de români, informează MAE şi MApN.

Pe cale aeriană 41 de cetăţeni români şi 23 de cetăţeni străini vor fi evacuaţi, marţi, de pe aeroportul din Tripoli, potrivit MAE.

Ministerul de Externe precizează că cei 4 cetăţeni români care au plecat din portul Ras Lanuf, la bordul unui feribot italian, au ajuns cu bine în Malta.

Alţi 86 de români au fost aduşi în ţară din Libia, 60 dintre aceştia fiind transportaţi cu o aeronavă MApN, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni în noaptea de luni spre marţi, iar 26 au ajuns cu un avion la Budapesta, de unde au fost preluaţi cu un autocar al Poliţiei de Frontieră.

Cu aeronava MApN Hercules C-130 au fost aduşi în ţară atât cei 60 de cetăţeni români, cât şi 13 cetăţeni străini cu nevoi urgente de evacuare din Libia, din care cinci americani, şapte ciprioţi şi un britanic.

Până în prezent, un număr de 646 cetăţeni români au primit sprijin consular şi logistic pentru a putea părăsi Libia în condiţii de siguranţă deplină, iar, la încheierea operaţiunii de evacuare, numărul lor va depăşi 700.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite