Angela Merkel : "A avut loc o dezbaere variată privind euro-obligaţiunile, însă foarte echilibrată ”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german, Angela Merkel a apreciat că problema creării euro-obligaţiunilor, pe care ea o respinge în timp ce Franţa o susţine, a condus la o dezbatere "echilibrată" la summitul liderilor europeni de miercuri la Bruxelles, relatează AFP.

"A avut loc o dezbaere variată privind euro-obligaţiunile, însă foarte echilibrată şi cu diferite puncte de vedere", a declarat aceasta la ieşirea de la summit în noaptea de miercuri spre joi, informează Mediafax.

"Mi-am explicat poziţia mea germană", iar preşedintele francez Francois Hollande "s-a exprimat aşa cum a anunţat, însă aceasta a fost o discuţie foarte diferenţiată", a apreciat aceasta.

"Mai mulţi participanţi" şi-au exprimat îndoielile cu privire la eficacitatea ratelor dobânzilor unificate la nivelul zonei euro, a apreciat ea.

Preşedintele francez Francois Hollande a solicitat la rândul său ca "perspectiva" euro-obligaţiunilor să fie "înscrisă" în tematica Uniunii Europene pentru summitul de la sfârşitul lui iunie, ca o "etapă suplimentară de integrare" europeană.

Acesta a explicat că are "o altă concepţie" faţă de cancelarul german Angela Merkel, care "nu consideră euro-obligaţiunile ca un element de creştere ci ca o perspectivă îndepărtată de integrare".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite