Angela Merkel susţine regândirea proiectului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

a procesului european. "Aşteptarea nu înseamnă însă să se ajungă, treptat, într-o stare de letargie, ci să se stabilească momentul corect pentru a se acţiona. şi eu sunt convinsă că, în

a procesului european. "Aşteptarea nu înseamnă însă să se ajungă, treptat, într-o stare de letargie, ci să se stabilească momentul corect pentru a se acţiona. şi eu sunt convinsă că, în prezent, nu s-a ajuns la acest moment, iar perioada de reflecţie trebuie prelungită".
Doamna de fier a Germaniei s-a pronunţat pentru o regândire fundamentală a misiunii Europei, spunând că scopul istoric pe care şi l-a propus, de păstrare a păcii după cel de-al II-lea război mondial, nu mai este suficient. În cea mai importantă cuvântare cu privire la Europa, rostită după ce şi-a luat, anul trecut, funcţia de cancelar, Angela Merkel a susţinut că UE trebuie să facă mai mult decât menţinerea păcii. Ea trebuie "să se reconecteze" la nivelul cetăţenilor de rând. "Trebuie, şi sunt ferm convinsă de acest lucru, să procedăm la o revizuire radicală a proiectului european", a declarat ea în faţa Bundestagului. "Trebuie să punem oamenii în centrul activităţii noastre şi să le explicăm ce înseamnă Europa pentru slujbele şi prosperitatea lor, pentru securitatea socială, îngrijirea societăţii şi pensiile de vârstă... Nu vreau să dramatizez, dar o nouă gândire este mai necesară decât oricând", a punctat cancelarul.În acest scop, revizuirea Constituţiei va fi o sarcină de seamă. Germania preia preşedinţia UE în prima jumătate a anului 2007. Merkel subliniază însă că nu este nicio grabă în această privinţă. "Sunt împotriva pripelii, ceea ce ne-ar readuce în situaţia când nu ne mai putem mişca înainte", a precizat ea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite