Angajaţii sectorului public din Grecia vor intra de astăzi în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Situaţia critică a economiei din Grecia a stârnit mii de proteste
Situaţia critică a economiei din Grecia a stârnit mii de proteste

Peste un sfert de milion de angajaţi din cadrul sectorului public din Grecia vor intra, începând de astăzi, într-o grevă de 48 de ore, în cel mai amplu protest al salariaţillor statului elen din ultimii 23 de ani, scrie presa străină.

Pentru George Papandreou, premierul grec, săptămâna trecută a adus primele semne reale de uşurare în faţa unei crize care a dominat perioada scurtă în care acesta s-a aflat la conducerea statului. Planul său de economisire a 4,8 miliarde de euro, anunţat miercuri, a fost primit favorabil de către Parlament.

Citiţi şi:

Grecii plănuiesc noi proteste în zilele următoare, sperând să boicoteze măsurile drastice anunţate de autorităţi

Însă, funcţionarii sectorului public sunt nemulţumiţi de pierderea unor sporuri care ajung la câteva mii de euro anual ca urmare a planului de austeritate anunţat de premierul Georgios Papandreu.

Protestul angajaţilor Administraţiei Fiscale va paraliza activitatea tribunalelor, a porturilor, a secţiilor financiare şi a serviciilor de urgenţă ale poliţiei.

Zeci de angajaţi ai Ministerului de Interne au pătruns vineri seara în sediul Imprimeriei Naţionale, situat în centrul Atenei, şi au afişat pe faţada clădirii un banner pe care scrie "Ocupaţie" şi "Ajunge".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite