Anders Breivik striga de bucurie în timp ce trăgea asupra tinerilor aflați pe Insula Utoya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Behring Breivik a ucis anul trecut 77 de oameni
Anders Behring Breivik a ucis anul trecut 77 de oameni

Anders Breivik, autorul atacului de anul trecut, din regiunea capitalei norvegiene, striga de bucurie în timp ce tragea asupra tinerilor aflați pe Insula Utoya, a declarat, miercuri, o femeie care a supraviețuit atacului, relateaza AFP.

Tonje Brenna a povestit tribunalului din Oslo cum, refugiată într-un colț al falezei, a auzit strigătele de bucurie ale atacatorului, în timp ce oamenii erau uciși în jurul ei, pe 22 iulie 2011.

"Sunt absolut convinsă că am auzit strigăte de bucurie", a afirmat tânara de 24 de ani, prima supraviețuitoare a atacului care a depus mărturie împotriva atacatorului norvegian.

Așezat în boxă, la doar câțiva metri de ea, Breivik a dat din cap în semn de dezaprobare în momentul depunerii mărturiei secretarei generale a Mișcării Tineretului Laburist (AUF).

Deși judecatorii îi pun la îndoiala sănătatea mintala, Breivik a negat că ar fi râs în timpul atacului armat.

"De ce aș fi râs când mă aflam acolo? Nu este adevărat. Este oribil. Nu aș fi zâmbit", a declarat el în fața Curții.

Chiar dacă refuză să pledeze vinovat, extremistul de dreapta, în vârstă de 34 de ani, recunoaște că a deschis focul asupra membrilor AUF reuniți la o tabară de vară pe Insula Utoya, imediat dupa ce a detonat o bombă lângă sediul Guvernului din Oslo. Cele două atacuri, pe care afirmă că le-a comis pentru a apăra Norvegia de islam și multiculturalism, s-au soldat în total cu 77 de morți.

Judecătorii tribunalului din Oslo vor da un verdict final în acest caz în luna iulie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite