Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: "În condiţii de criză, Rusia nu a scăzut, ci a crescut cheltuielile pentru mame şi pensionari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moscova a crescut pe timp de criză cuantumul programelor sociale de ajutorare a mamelor şi copiilor, a pensionarilor şi a persoanelor sărace, a declarat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Aleksander Churilin.

"Chiar şi în condiţiile crizei, conducerea Rusiei nu a optat pentru reducerea programelor planificate de orientare socială, cum ar fi construcţia de locuinţe, dezvoltarea asistenţei medicale, sprijinul acordat mamelor şi copiilor, personalor sărace, pensionarilor şi altor categorii de cetăţeni. Pentru acestea, cheltuielile chiar au crescut", a spus ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Aleksander Churilin, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, Rusia prognozează pentru acest an o creştere a PIB de 4,5%.

Chirilin a făcut aceste declaraţii la recepţia de Ziua Naţională a Rusiei, care a avut loc la ambasada Rusiei la Bucureşti. La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, miniştrii Adriean Videanu, Teodor Baconschi, Prinţul Paul de România şi Prinţesa Lia, ambasadorii Bulgariei, Ucrainei, Franţei, Germaniei, parlamentarii Gelu Vişan şi Georgian Pop.

Guvernul de la Bucureşti a decis, însă, reducerea tuturor indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru creşterea copilului, cu 15%. De asemenea, Guvernul Boc a decis reducerea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite