Ambasadorul Franţei în România: Pe lângă TVA, cred că există şi alte impozite care trebuie modificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, este de părere că în România trebuie să existe o relansare a finanţelor publice, deaorece cheltuim mai mult decât reuşim să adunăm la buget.

"Problema României este că toate cheltuielile publice sunt prea ridicate în raport cu încasările deci trebuie în acelaşi timp să scădem cheltuielile şi să creştem încasările. Avem mai multe maniere de a creşte încasările. Putem să umblăm la impozite şi cred că, atunci când Guvernul român a ales să ridice TVA, a fost pentru a creşte imediat încasările. Dar cred că există şi alte impozite care trebuie modificate", a declarat duminică la Rtv diplomatul francez şi citat de Agerpres.

Acesta a precizat că orice stat este liber să-şi stabilească politica fiscală, după cum doreşte.

Ambasadorul Hexagonului la Bucureşti a precizat că pentru creşterea economică nu sunt suficiente doar investiţiile, ci şi de reducerea evaziunii fiscale şi de o luptă susţinută împotriva corupţiei.

Referindu-se la recenta creştere a TVA, dar şi la dorinţa preşedintelui Băsescu de a readuce această taă' la nivelul de 19%, cât era înainte, acesta a precizat că este puţin probabil să se mai umble la TVA în perioada următoare.

"Toate sistemele informatice au fost luate prin surprindere de această creştere a TVA. Cred că preşedintele şi Guvernul doresc ca România să se prezinte bine la întâlnirile cu FMI", a adăugat Henri Paul care afirmat că România trebuie să ţină cont şi de calendarul aderării la euro.

"Trebuie să fie o anumită coordonare politică şi economică în lume împotriva crizei şi în ansamblul european pentru că Europa este interdependentă", a mai spus diplomatul francez, referindu-se la măsurile de austeritate adoptate în majoritatea statelor europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite