Amasadorul israelian atacat cu ouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amasadorul israelian atacat cu ouă
Amasadorul israelian atacat cu ouă

Maşina ambasadorului israelian aflat în vizită în Turcia a fost atacată cu ouă de către studenţii turci. Aceştia sunt nemulţumiţi de atitudinea Israelului faţă de Fâşia Gaza. Prin această acţiune aceştia au reuşit să anuleze vizita programată a oficialului la o universitate din nord-estul ţării, relatează NewsIn.

Aflat în vizită la Trabzon, ambasadorul Gabby Levy a fost aşteptat la universitatea locală de aproximativ 20 de studenţi care scandau "Israelul este o ţară de asasini". Ambasadorul a fost nevoit să părăsească în grabă campusul, fără a ieşi din maşină, iar protestatarii au fost arestaţi de ploiţie, deoarece nu au părăsit locul incidentului.

Primarul oraşului Rize, Hail Bakirci, a cerut Israelului să înceteze "să mai ucidă copii", aluzie la incidentele de iarna trecută din Fâşia Gaza. Acesta a denunţat politica "expansionistă şi de ocupaţie" a Israelului.

Trabzon, localitate aflată pe litoralul Mării Negre se află în topul preferinţelor turiştilor israelieni, lucru care-l îngrijorează pe primarul localităţii, dar a dat asigurări că au fost luate măsuri pentru împiedicarea evenimentelor "nedorite".

Datorită evenimentelor din Fâşia Gaza, relaţiile dintre Israel şi Turcia s-au tensionat, autorităţile de la Ankara au decis îndepărtarea aviaţiei israeliene de la manevrele care erau prevăzute la începutul lui septembrie în Turcia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite