Alegerile din Belarus, contestate de opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anatoli Lebedko, liderul Partidului Cetăţenilor Uniţi, a denunţat ieri rezultatul alegerilor legislative din Belarus, în care formaţiunile de opoziţie nu au obţinut niciun mandat în Camera

Anatoli Lebedko, liderul Partidului Cetăţenilor Uniţi, a denunţat ieri rezultatul alegerilor legislative din Belarus, în care formaţiunile de opoziţie nu au obţinut niciun mandat în Camera inferioară a Parlamentului de la Minsk.

“Este o înfrângere a Europei, o înfrângere a diplomaţiei europene, o înfrângere a oamenilor politici europeni care deja plănuiau să facă afaceri aici”, a declarat Lebedko într-o conferinţă de presă. Totodată, opoziţia din Belarus a cerut SUA şi UE să nu recunoască rezultatele scrutinului anticipat.

Coordonatoarea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Anne-Marie Lizin, a precizat că alegerile de duminică nu “corespund normelor OSCE”, deşi prezintă “ameliorări” în raport cu scrutinele precedente.

“Exită eforturi, ameliorări, dar există atâtea elemente negative că aceste alegeri nu sunt transparente. Ele nu corespund normelor OSCE”, a adăugat ea. UE a promis anularea sancţiunilor de călătorie impuse oficialilor de la Minsk, dacă “progresele” spre democraţie sunt constatate în derularea alegerilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite