Agresorul de la creşa din Belgia, inculpat pentru triplu asasinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul care a ucis ieri doi copii şi pe angajata unei creşe din Termonde, vestul Belgiei, a fost inculpat pentru triplu asasinat şi tentativă de asasinat, fiind plasat în detenţie provizorie.

Parchetul oraşului a anunţat astăzi, citat de Mediafax, că autorul atacului este un tânăr în vârstă de 20 de ani, originar din regiune.

"Este un belgian în vârstă de 20 de ani. Nu a evadat dintr-o instituţie psihiatrică. Nu era sub influenţa alcoolului sau drogurilor", a precizat magistratul Christian Du Four, într-o conferinţă de presă.

"Nu a spus nimic în legătură cu acest fapte", a adăugat procurorul.

Agresorul a pătruns în clădire în jurul orei 10.00 (11.00, ora României) şi s-a dus la etaj, unde se aflau 18 copii, cei mai mari fiind în vârstă de până la trei ani.

Bărbatul care, potrivit martorilor, avea faţa vopsită în alb şi negru, „a scos un cuţit” şi i-a agresat pe copiii cei mai mici. În atac şi-a pierdut viaţa şi un membru al personalului creşei. Agresorul s-a ascuns apoi în interiorul clădirii.

Ulterior, a fost prins de poliţişti pe când încerca să fugă pe o bicicletă, conform unui martor. Persoanele care nu au avut de suferit în urma agresiunii, dar sunt în stare de şoc, sunt ajutate de psihoterapeuţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite