Rasmussen către SUA: Europa şi Canada plătesc preţul Afganistanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rasmussen către SUA: Europa şi Canada plătesc preţul Afganistanului
Rasmussen către SUA: Europa şi Canada plătesc preţul Afganistanului

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a reamintit duminică Statelor Unite angajamentul aliaţilor lor europeni şi canadieni în Afganistan şi a insistat asupra faptului că niciunul nu a retras soldaţii.

"Ştiu că sunteţi numeroşi, aici şi la Washington, frustraţi de restricţiile pe care unele ţări ale NATO le pun în desfăşurarea forţelor lor, frustraţi de timpul necesar NATO pentru a lua o decizie şi de reticenţele unor ţări de a trimite mai multe forţe pentru această misiune", a declarat Rasmussen într-un discurs la Bruxelles în faţa Consiliului Atlantic.

Fostul prim-ministru danez a reamintit că "35.000 de soldaţi neamericani participă la această misiune, adică 40 la sută din efective, şi acest număr creşte". "Şaisprezece ţări au mărit participarea lor. Niciuna nu s-a retras. Şi aliaţii nu fug de foc. 14 ţări au forţe în sud, alături de soldaţi americani. 20 au avut oameni ucişi în lupte şi unele au suferit pierderi grele", a mai spus Rasmussen.

"În fiecare miercuri la Bruxelles, deschid reuniunea ambasadorilor NATO şi prezint condoleanţele mele ţărilor care pierd soldaţi. Şi aceasta se repetă în fiecare săptămână, fără excepţie, de când am intrat în funcţie. Nu aş accepta de la nimeni să spună că europenii şi canadienii nu plătesc preţul pentru a reuşi în Afganistan, întrucât este fals", a zis secretarul general al NATO.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite