Sondaj în Anglia: 48% văd "imposibilă" victoria în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sondaj în Anglia: 48% văd "imposibilă" victoria în Afganistan
Sondaj în Anglia: 48% văd "imposibilă" victoria în Afganistan

Un sondaj prezentat sâmbătă de postul de televiziune Channel 4, arată că majoritatea britanicilor consideră că victoria împotriva talibanilor din Afganistan este imposibilă şi că soldaţii britanici ar trebui să fie retraşi de pe teatrul de luptă din Orientul Mijlociu.

Citiţi şi:


Aproximativ 48% dintre cei 2.042 de adulţi care au participat la sondaj sunt de părere că armata britanică nu câştigă teren în Afganistan şi că victoria este imposibilă, cu aproximativ 12% mai mulţi decât în ultimul sondaj pe această temă realizat în august 2007.


"Deşi militarii nu câştigă încă, victoria este posibilă", consideră alţi 36% dintre britanicii intervievaţi de YouGov.

Doar 6% dintre participanţii la sondaj sunt de părere că militarii britanici sunt aproape de victorie, iar 10% nu au avut nici o opinie cu privire la acest subiect.

În ceea ce priveşte retragerea trupelor britanice din Afganistan, 62% susţin părăsirea imediată sau în cursul anului viitor a teatrului afgan de operaţiuni, în timp ce 29% susţin că militarii britanici ar trebui să rămână în Afganistan, iar 9% nu au avut nici o opinie.


Premierul britanic Gordon Brown a anunţat recent că va trimite încă 500 de soldaţi în Afganistan pentru a se alătura contingentului de 9.000 de soldaţi britanici deja aflaţi acolo.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite