Polonezii au protestat la Varşovia împotriva războiului din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polonezii au protestat la Varşovia împotriva războiului din Afganistan
Polonezii au protestat la Varşovia împotriva războiului din Afganistan

Câteva sute de persoane au protestat astăzi, la Varşovia, împotriva războiului din Afganistan, solicitând revenirea în ţară a celor 2.000 de soldaţi polonezi din cadrul Forţei internaţionale Isaf, informează AFP.

Reuniţi la apelul grupului Verzi 2004 şi organizaţiei pacifiste "Inicjatywa stop Wojnie (Iniţiativa stop războiului)", manifestanţii au scandat lozinci precum: "În Afganistan o să ajungeţi ca în Vietnam!", "Barack, restituie Premiul Nobel" şi au afişat pancarde cu mesajul "Polonia, NATO, plecaţi din Afganistan!".

Manifestanţii au adus un sicriu în faţa Parlamentului din Varşovia. "De obicei se aduc petiţii pe care guvernele le aruncă la gunoi. De aceea am adus un sicriu, simbolul unei victime necunoscute a războiului din Afganistan", a declarat Filip Ilkowski, şeful organizaţiei "Inicjatywa stop Wojnie".

Conform unor sondaje recente, mai mult de 4 din 5 polonezi (81%) susţin retragerea contingentului militar al Poloniei din Afganistan.

De la începutul ostilităţilor 15 soldaţi polonezi şi-au pierdut viaţa în teatrul de operaţiuni din Afganistan. Militarii polonezi staţionează în provincia Ghazni, în estul ţării.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite