NATO: Cererea britanică pentru trupe suplimentare în Afganistan, prematură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a declarat că cererea premierului britanic Gordon Brown privind convingerea unor aliaţi din cadrul NATO şi din afara Alianţei, pentru desfăşurarea altor 5.000 de soldaţi în Afganistan este realistă, dar prematură, informează AP.

Premierul britanic Gordon Brown a anunţat vineri că încearcă să convingă aliaţii din NATO şi din afară să desfăşoare 5.000 de soldaţi suplimentari în Afganistan, pe lângă eventualele întăriri americane.

Avem nevoie ca şi ceilalţi aliaţi NATO să contribuie. Le-am cerut să ajute şi cred că putem, probabil, să avem 5.000 de soldaţi în plus în Afganistan, a subliniat într-un interviu pentru postul de radio BBC Four premierul, care şi-a luat angajamentul să trimită 500 de soldaţi suplimentari în Afganistan, cu condiţia ca şi alţi membri NATO să facă un efort similar.

Consider că acest lucru este realist, dar este prematur să facem o evaluare definitivă a numărul exact de soldaţi. În acest moment suntem în faza finală şi foarte intensă de consultări între aliaţi,
a declarat Rasmussen la Bruxelles. Mă aştept la decizii foarte importante în perioada următoare, a declarat secretarul general al NATO.

Aliaţii aşteaptă decizia preşedintelui american Barack Obama privind eventuale suplimentări ale forţelor americane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite