Aeroportul din Glasgow, evacuat în urma unei alerte cu bombă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alerta s-a dovedit a fi falsă
Alerta s-a dovedit a fi falsă

Aeroportul din Glasgow, Scoţia, a fost evacuat, miercuri noapte, după ce personalul a descoperit un pachet suspect.

După venirea geniştilor la faţa locului, s-a constatat că a fost o alarmă falsă. "Aeroportul nu a fost închis, ci am restricţionat accesul în zona respectivă. Chiar dacă acest incident s-a dovedit a fi o alarmă falsă, nu există nicio îndoială că personalul a acţionat corect. Poliţia şi securitatea aeroportului sunt bine pregătite pentru a se ocupa cu astfel de incidente.

Sunt sigur că numărul relativ mic de oameni care au fost nevoiţi să-şi amâne planurile de călătorie, vor înţelege necesitatea efectuării acestor operaţiuni", a declarat un oficial al aeroportului, citat de Daily Record.

Aeroportul a fost închis parţial, la scurt timp după observarea unui bagaj suspect, înainte de orele 20.00. Pasagerii aflaţi la bordul avioanelor care numai ce aterizaseră au fost nevoiţi să rămână în aeronave.

Acest incident vine la mai puţin de o săptămână de la descoperirea a doua pachete ce conţineau materiale explozive, într-un aeroport din Marea Britanie şi în unul din Dubai.

Aeroportul din Glasgow a fost ţinta teroriştilor în iunie 2007, când un Jeep Cherokee încărcat cu canistre cu propan a fost direcţionat spre uşile aeroportului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite