Adolescentul care a atacat liceul din Ansbach şi-a revenit din comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescentul care a atacat liceul din Ansbach şi-a revenit din comă
Adolescentul care a atacat liceul din Ansbach şi-a revenit din comă

Procurorul Gudrun Lehnberger a anunţat că adolescentul care a intrat săptămâna trecută în şcoala în care învăţa înarmat cu o secure, mai multe cuţite şi cocteiluri Molotov şi-a revenit luni din coma indusă medical. Tânărul a  rănit 10 persoane, informează AP.

Citiţi şi:

Condiţia tânărului de 18 ani este încă prea critică pentru a putea fi chestionat în legătură cu atacul de joi, a precizat procurorul. Dacă starea de sănătate a adolescentului nu se va mai înrăutăţi, procuratura va emite luni un mandat de arestare pentru tentativă de omor.

Băiatul a intrat în şcoala în care învăţa, liceului german Gymnasium Carolinum din Ansbach, situat în landul Bavaria, la scurt timp după începerea cursurilor. A început să arunce aruncat cu cocteiluri Molotov şi a atacat elevii cu o secure, înainte ca poliţia să-l împuşte de cinci ori în partea superioară a corpului.

Tânărul, al cărui nume a fost fost făcut public încă, a lansat atacul la ora locală 8.35, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei. În urma atacului zece persoane au fost rănite. Printre victime se află elevi şi profesori  care au fost ransportaţi de urgenţă la spital cu elicopterul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite