Aderarea României şi Bulgariei la Schengen, o prioritate pentru preşedinţia cipriotă a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un gest simbolic la fiecare extindere Schengen: tăierea sârmelor de pe graniţe
Un gest simbolic la fiecare extindere Schengen: tăierea sârmelor de pe graniţe

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen va fi o prioritate-cheie pentru preşedinţia cipriotă a UE care începe la 1 iulie, se afirmă într-un comunicat de presă al Ministerului bulgar de Interne.

Ministrul bulgar de resort, Ţvetan Ţvetanov, s-a întâlnit joi la Luxemburg cu omologii săi din România şi Cipru. Cei trei au discutat despre măsuri specifice ce ar putea contribui la aderarea celor două ţări în luna septembrie, relatează Agerpres.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen a fost amânată din cauza opoziţiei Olandei. Bucureştiul şi Sofia speră să obţină unda verde pentru aderare după alegerile generale din Olanda, din septembrie. Haga susţine că ar putea să-şi revizuiască poziţia în cazul în care rapoartele pe justiţie pentru România şi Bulgaria care urmează să fie prezentate de Comisia Europeană în iulie sunt pozitive.

Ţvetanov s-a aflat la Luxemburg pentru a participa la şedinţa Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) care a avut loc joi. Acolo el a avut întrevederi cu miniştrii de interne din Germania, Olanda şi Elveţia, precum şi cu comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, se mai afirmă în comunicat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite