Chişinău: Acordul privind micul trafic la frontieră se negociază azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chişinău: Acordul privind micul trafic la frontieră se negociază azi
Chişinău: Acordul privind micul trafic la frontieră se negociază azi

Ministerele Afacerilor Externe român şi moldovean vor purta astăzi la Chişinău negocieri pe tema Acordului privind micul trafic la frontieră, informează un comunicat al MAE de la Bucureşti.

Acţiunea se înscrie în contextul larg al normalizării relaţiilor cu Republica Moldova, urmare a deschiderilor democratice de la Chişinău.

"Sperăm ca rezultatul negocierilor să fie pozitiv şi rapid. Suntem conştienţi de necesitatea unor realizări concrete în agenda bilaterală, care să confirme cele mai bune intenţii ale ambelor părţi", a declarat presei ministrul interimar de Externe, Cătălin Predoiu.

Ministerul român de Externe reconfirmă şi cu acest prilej continuarea politicii de susţinere a agendei europene a Chişinăului.

În acest context, MAE din Romania notează cu satisfacţie perspectiva negocierilor între Uniunea Europeană şi Republica Moldova pentru încheierea unui nou cadru juridic de cooperare, pe care îl doreşte de un nivel mai aprofundat şi cuprinzător.

Ministrul interimar de externe, Cătălin Predoiu, a purtat o discuţie telefonică, recent, cu omologul său moldovean, Iurie Leacă, urmând ca demnitarii să stabilească locul şi data unei întâlniri. În contextul crizei politice de la Bucureşti, instituţia diplomaţiei nu a mai anunţat o întâlnire a celor doi miniştri.

Potrivit Agerpres, Acordul de mic trafic la frontieră ar permite ca persoanele care locuiesc pe o distanţă de 50 de kilometri în jurul graniţelor să circule liber, fără a avea nevoie de viză.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite