VIDEO A murit ultimul veteran cunoscut al Primului Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul veteran cunoscut al Primului Război Mondial, britanicul Claude Choules, a decedat miercuri seara, la vârsta de 110 ani, într-un cămin de bătrâni din localitatea Perth, situată în vestul Australiei.

Britanicul rămăsese singurul supravieţuitor cunoscut dintre cei aproxiamtiv 70 de milioane de soldaţi mobilizaţi în timpul Primului Război Mondial.

Claude Choules s-a născut în Marea Britanie şi s-a înrolat în Marina Regală la 15 ani, în timpul primului război mondial. El a servit pe vasul britanic de război HMS Revenge, de unde a urmărit, în mare parte, scufundarea flotei Germaniei, în Scoţia, după capitularea din 1918, potrivit BBC.

În 1920 s-a transferat în marina australiană, mutându-se în Freamntle (Australia de Vest). În 1956 a plecat din cadrul armatei, iar timp de 10 ani a lucrat pe un vas de pescuit raci pe coasta de vest a Australiei.

În ciuda carierei sale militare, din 1956 a refuzat să mai participe la paradele anuale dedicate comemorării războiului în Australia. În 2009, veteranul a publicat o carte despre viaţa sa, intitulată "Last of the Last".

Claude Choules rămăsese singurul supravieţuitor al Primului Război Mondial, după ce americanul Franck Buckles s-a stins în februarie în SUA, tot la vârsta de 110 ani. Vezi aici detalii.

În urma lui Claude Choules au rămas trei copii şi 66 de nepoţi şi strănepoţi.

Britanica Florence Green, care servea Royal Air Force,  mai este în viaţă, însă nu a luptat.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite