A început procesul celui mai mare caz de corupţie din istoria Spaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2006, primarul şi consilierii municipali din Marbella au fost arestaţi pentru mită şi deturnare de fonduri, iar Primăria dizolvată. Acum, procesul a început cu 95 de inculpaţi în boxa acuzaţilor.

Patru ani şi jumătate după producerea faptelor, cazul "Malaya" contra corupţiei municipale şi urbanistice în Marbella ajunge în tribunale. 95 de inculpaţi, cu fostul consilier de Urbanism Juan Antonio Roca în frunte, vor "defila" cel puţin timp de un an pe holurile "Oraşului Justiţiei" din Malaga, pentru a încerca să se apere de acuzaţiile de mită, tăinuire şi deturnare de fonduri printre alte delicte. Inculpaţii riscă, împreună, pedepse de peste 450 de ani de închisoare şi aproximativ 4 miliarde de euro amendă, scrie El Periodico.

De la primele ore ale dimineţii, căile de acces la "Oraşul Justiţiei" din Malaga au devenit adevărate roiuri de persoane. Majoritatea rude ale acuzaţilor, mulţi curioşi dar şi zeci de jurnalişti, interesaţi de cel mai mare caz de corupţie din Spania democrată. Printre ţintele curioşilor şi jurnaliştilor: foştii primari ai Marbellei, Marisol Yague şi Julian Munoz şi oamenii de afaceri Tomas Olivo, Fidel San Roman şi Rafael Gomez Sandokan.

Fostul consilier de Urbanism din Marbella, Juan Antonio Roca, este acuzat de luare de mită pentru a facilita mai multor oameni de afaceri favoruri urbanistice municipale. Acesta ar fi împărţit apoi banii din mită cu ceilalţi consilieri. Totodată, Roca este acuzat de spălare de bani.

Citeşte pe adevarul.es cifrele impresionante ale acestui proces, durata prognozată a acestuia şi află de la ce a plecat întreaga poveste

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite