Vladimir Voronin a fost inclus în delegaţia provizorie la APCE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Voronin a fost inclus în delegaţia provizorie la APCE
Vladimir Voronin a fost inclus în delegaţia provizorie la APCE

Vladimir Voronin va face parte din delegaţia provizorie a Republicii Moldova la sesiunea de toamnă a Alianţei pentru Integrare Europeană (APCE). Voronin a ajuns pe listă, datorită insitenţelor comuniştilor, care au votat pentru includerea liderului comunist. În cadrul acestei sesiuni APCE va fi prezentat raportul privind situaţia post-electorală a moldovenilor.

Momentan delegaţia permanentă nu a putut fi constituită din cauza divergenţelor create de candidaturi, dintre majoritatea democratică şi comunişti. Delegaţia provizorie este creată din şase persoane, cu toate că Republica Moldova are doar cinci locuri rezervate în APCE.

În urmă cu zece zile, Vladimir Voronin a criticat dur raportorii APCE care au recomandat revizuirea Constituţiei care spune că şeful statului este ales de Parlament. Aceştia cer să se treacă la alegerea directă a preşedintelui de către popor, pentru a se evita crize politice ulterioare. "Am impresia că este o provocare. Este o ruşine şi o umilire a demnităţii noastre naţionale şi a tării noastre. Ca cetăţean simplu al Republicii Moldova sunt în drept să calific acest gest drept ingerinţă în treburile interne ale ţării. Nu este treaba lor ce Constituţie avem. Ei nu au nicio atribuţie, nici conform mandatului APCE, nici al UE, să se implice în a da aprecieri legate de ce stat ce fel Constituţie are.", a declarat Voronin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite