3.000 de ferme din Germania îşi vor relua activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 3.000 de ferme germane afectate de scandalul contaminării cu dioxină îşi vor relua activităţile, potrivit Ministerului Agriculturii din landul Saxonia Inferioară.

Vor mai rămâne închise 1.470 de ferme dintre cele 4.400 vizate de interdicţiile iniţiale, comunică Ministerul Agriculturii din Saxonia Inferioară.

În colaborare cu responsabilii locali, au fost colectate toate datele disponibile pentru o analiză solidă şi au fost identificate fermele unde nu există riscuri pentru consumatori, precizează Ministerul Agriculturii, citat de Mediafax.

Autorităţile daneze au fost alertate duminică în legătură cu posibila existenţă în Danemarca a unor alimente contaminate cu dioxină provenind din Germania. Alimentele au fost cumpărate de o companie daneză în noiembrie.

Ştim că o companie daneză a cumpărat alimente de la o firmă germană şi aceste alimente ar putea fi contaminate cu dioxină, declară Kim Vandrup Sigsgaard, un oficial din cadrul Departamentului danez pentru Alimentaţie.

Autorităţile daneze au fost alertate, duminică, prin intermediul sistemului de securitate alimentară al UE, prin Sistemul de alertă rapidă pentru hrană şi alimentaţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite