Nantes plăteşte despăgubiri ţiganilor expulzaţi ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tribunal din Nantes a condamnat municipalitatea să achite despăguri în valoare de 300 de euro pentru fiecare dintre cei 29 de ţigani expulzaţi în aprilie, fără preaviz, prin urmare, contrar procedurilor, relatează L'Express în ediţia electronică de marţi.

Avocatul romilor, Sylvie Boujon, a arătat că cele 12 familii au fost somate să părăsească terenul pe care îşi construiseră tabăra "fără întârziere", fără a primi niciun fel de preaviz, aşa cum precizează procedura standard.

"Termenul poate fi scurt, dar trebuie să fie datat cu precize", a subliniat Boujon. În acest caz, romii au fost "privaţi de orice opţiune de a părăsi terenul în mod voluntar, prin propriile lor mijloace, şi fără să fie constrânşi de forţele de ordine", a precizat Daniel Castagne, vicepreşedintele tribunalului, judecătorul care a pronunţat acest acest verdict.

Potrivit lui Philippe Barbo, din cadrul asociaţiei Romeurope, "în absenţa unui preaviz, aceste famili au pierdut fierul vechi colectat, care reprezintă sursa lor de venit, dar şi vehicule, aflate în pană".

Familiile de ţigani somate să părăsescă imediat teritoriul nu sunt la prima lor expulzare. În prezent, aceste 12 familii trăiesc "pe o alee (...), fără apă şi electricitate", a precizat Barbo. Acestea au primit un nou aviz de expulzare., însă preavizul este de patru luni, perioadă în care se va încerca înscrierea la şcoală a copiilor din această tabără ilegală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite