VIDEO Istanbul: 32 de persoane au fost rănite într-o explozie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 32 de persoane au fost rănite într-o explozie produsă duminică într-o piaţă din Istanbul, care viza, potrivit posturilor de televiziune, forţele de ordine din cartierul central Taksim, relatează AFP şi CNN.

UPDATE „Cel puţin 32 de persoane au fost rănite în urma atentatului sinucigaş, fiind vorba de 15 poliţişti şi 17 civili. Cinci poliţişti sunt răniţi grav.", a declarat Guvernatorul Istanbulului, Huseyin Azni Mutlu.

Atacatorul sinucigaş, un bărbat, a murit din cauza dispozitivului exploziv detonat. Primele suspiciuni se îndreaptă către rebelii kurzi, relatează AFP. În plus, asupra atacatorului au mai fost găsite încărcături explozive, care ori nu au explodat, ori nu au fost detonate.

Potrivit postului de televiziuen turc NTV, bomba a vizat o maşină a poliţiei, iar autorităţile suspectează că este vorba de un atentat sinucigaş.

Imaginile difuzate de televiziuni arată echipaje de poliţie şi ambulanţe grăbindu-se la faţa locului.

Potrivit unui jurnalist Sky News aflat în piaţă, a avut loc o explozie puternică, urmată de focuri de armă. "Pot vedea ceea ce par a fi rămăşiţe umane în faţa unui autobuz de poliţie", a declarat corespondentul Sky News.

"În piaţa Taksim, care este centrul Istanbulului, întotdeauna este prezentă poliţia şi circa trei sau patru autobuze de poliţie. Se pare că cineva care avea o bombă a încercat să se uce într-unul dintre autobuze. Bomba s-a detonat prematur şi se pare că persoana care o transporta a murit", a adăugat el. 

Toate persoanele rănite au fost duse la spital, iar zona a fost închisă. Totodată, poliţia a interzis circulaţia pe strada Istiklal, aflată în apropiere.

Rebelii kurzi din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), precum şi grupări de extremă-stânga au comis în trecut atentate cu bombă la Istanbul, un oraş cu peste 12 milioane de locuitori.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite