La 85 de ani, fiul unei miliardare a fost condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anthony Marshall, fiul octogenar al bogatei filantroape americane Brooke Astor, a fost condamnat luni la New York la trei ani închisoare pentru că şi-a escrocat mama în ultimii ani de viaţă ai acesteia, informează AFP, citând o sursă din tribunal.

"Legea mă obligă să vă condamn la detenţie, veţi servi de la unu la trei ani într-un penitenciar şi va trebui să vă prezemtaţi în 19 ianuarie pentru executarea pedepsei", a declarat judecătorul Kirke Bartley la termenul acestui proces care durează de mai multe luni, timp în care prin faţa instanţei s-a perindat toată crema societăţii newyorkeze.

Mărimea pedepsei va depinde de comportamentul deţinutului în închisoare şi va putea fi eliberat pentru bună purtare după circa opt luni, a explicat un expert în culoarele tribunalului.

Apărarea a anunţat că cea de a treia soţie a lui Marshall, Charlene, va face apel la sentinţă. "Dl Marshall nu va supravieţui în închisoare, el are o cvadruplă unire a două vase de sânge, probleme cu echilibrul, iar acest proces l-a epuizat", a comentat unul dintre avocaţi, John Cuti.

Marshall (85 ani) fusese declarat culpabil în octombrie de un juriu pentru că a furat şi complotat pentru a sustrage milioane de dolari de la Brooke Astor, bolnavă de maladia lui Alzheimer şi decedată la vârsta de 105 ani, în 2007.

El a forţat-o pe mama lui să-şi schimbe testamentul, asigurându-şi o moştenire de 60 de milioane de dolari, destinaţi iniţial organizaţiilor caritabile. De asemenea, el a subtilizat tablouri miliardarei pentru a le vinde şi şi-a majorat salariul lui de administrator de la 450.000 la 1,36 milioane de dolari anual, relatează Agerpres.

Foarte agreată de ziarele populare de mare tiraj, Brooke Astor a devenit celebră în special după ce a donat 200 de milioane de dolari unor instituţii newyorkeze precum Biblioteca Publică şi Metropolitan Museum of Art şi pentru că a distribuit donaţii în limuzine în cartiere defavorizate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite