Un fost episcop belgian recunoaşte că a abuzat sexual de doi nepoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost episcop belgian aflat în centrul unui scandal de pedofilie a recunoscut joi că a abuzat de doi nepoţi ai săi, adăugând că nu avea niciun gând să renunţe la preoţie, relatează Associated Press.

În primul său interviu televizat după izbucnirea scandalului în urmă cu un an, Roger Vangheluwe, fost episcop de Bruges (Brugge în flamandă, nord-vest n.r.), a afirmat că l-a plătit pe un nepot de care a abuzat mulţi ani cu zeci de mii de euro, dar a negat că i-a dat banii pentru a păstra tăcerea.

Pentru preot, perioada de 13 ani în care a abuzat sexual de un nepot, nu înseamnă decât "o mică bucată de intimitate". El a adăugat că abuzul asupra unui al doilea nepot a fost foarte scurt.

El a explicat, în interviul difuzat de canalul televiziunii flamande VT4, că era pe deplin conştient că ceea ce făcea era rău şi că de multe ori se ducea să se spovedească.

"Cum a început? La fel ca în toate familiile: când ei veneau în vizită, nepoţii mei dormeau la mine. A început ca un joc cu acest băiat. Nu a fost niciodată vorba de viol şi nici de violenţă fizică. El nu m-a văzut niciodată gol şi nici nu a avut loc o penetrare", a mai explicat el.

Roger Vangheluwe, 74 de ani, a demisionat în urmă cu un an, în momentul când scandalul abuzurilor sexuale începea să se răspândească în Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite