Un general egiptean a recunoscut că manifestantele arestate au fost supuse "testelor de virginitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un general egiptean a recunoscut că femeile arestate în timpul protestelor împotriva preşedintelui Mubarak au fost supuse "testelor de virginitate", deşi aceste acuzaţii au fost, iniţial, respinse de armată.

Primele acuzaţii cu privire la tratamentele şocante aplicate manifestantelor au fost formulate în cadrul unui raport întocmit de Amnesty International, la scurt timp după protestele din martie. Potrivit Organizaţiei de apărare a drepturilor omului, manifestantele au fost bătute, electrocutate şi ameninţate cu acuzaţii de prostituţie, iar apoi au fost constrânse să se supună unor „teste de virginitate”.

La vremea respectivă, militarii egipteni au negat acuzaţiile, dar acum, un general care a cerut ca identitatea să nu-i fie dezvăluită, a recunoscut efectuarea controalelor de virginitate şi chiar a apărat aceste practici.

"Fetele arestate nu erau precum fiica mea, de exemplu. Acestea erau fete care pe timpul protestelor dormeau în corturi alături de manifestanţi de sex masculin, corturi în care au fost găsite cocteiluri Molotov şi droguri", a declarat generalul, citat de CNN.

El a mai explicat că respectivele controale de virginitate erau efectuate pentru a evita situaţiile în care femeile ar fi putut acuza autorităţile egiptene de viol. "Nu am vrut ca ele să spună apoi că au fost agresate sexual sau violate, aşa că am vrut să dovedim că nu erau virgine în momentul arestării. Şi niciuna nu era", a mai spus generalul.

Salwa Hosseini în vârstă de 20 de ani, care s-a plâns şi Organizaţiei de apărare a drepturilor omului, a povestit CNN cum soldaţi egipteni au legat-o şi au electrocutat-o, în timp ce o numeau prostituată: "Voiau să ne ia orice urmă de demnitate. Nu am fost de acord ca testul să fie efectuat de un doctor bărbat, dar soldaţii ne-au obligat să acceptăm acest lucru, ameninţându-ne cu mai multe şocuri".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite