Preşedintele Egiptului este supus unei intervenţii chirurgicale - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre intervenţia chirurgicală la care va fi supus preşedintele Egiptului, un atac sinucigaş cu bombă în Pakistan sau eliberarea a zeci de ambarcaţiuni prinse în gheaţa Mării Baltice. Printre alte subiecte, SUA decide dacă a fost sau nu genocid în 1915, iar forţele de poliţie de la Ieruslalim s-au ciocnit.

Preşedintele Egiptului este supus unei intervenţii chirurgicale. Hosni Mubarak, preşedintele egiptean aflat la putere de aproape 30 de ani, a lăsat puterea temporar premierului pentru a efectua o intervenţie chirurgicală la vezica biliară, scrie The Washington Post. Potrivit unor surse din televiziunea de stat egipteană, operaţia va avea loc în Germania. Mubarak a mai efectuat o intervenţie chirurgicală în 2004, tot în Germania. Liderul egiptean este la putere din 1981 şi nu şi-a desemnat încă succesorul, dar fiul său pare favorit.

Pakistan: 12 morţi în urma unui atac cu bombă. Un sinucigaş cu bombă a atacat un convoi de civili în partea de nord-est a ţării vinei, omorând cel puţin 12 persoane şi rănind alte 30, potrivit unor surse din poliţie, citate de The New York Times. Convoiul era format din musulmani şiiţi care mergeau către oraşul Pershwar când a fost atacat în regiunea Hangu. Un martor susţine că cel puţin doi dintre cei morţi erau copii.

Zeci de vase au fost eliberate din geaţa în Marea Baltică.
Zeci de ambarcaţiuni care erau blocate în gheaţă în Marea Baltică, unele pentru de câteva zile, au fost eliberate, spun autorităţile maritime suedeze, citate de BBC. Ultima ambarcaţiune a fost salvată vineri dimineaţa, potrivit unui purtător de cuvânt. Autorităţile au folosit spărgătoare de gheaţă pentru a elibera vasul Amorella, care avea 943 de pasageri la bord.

SUA decide dacă a fost sau nu genocid în 1915. Secolele de amărăciune care au divizat armenii creştini şi turcii musulmani s-au vărsat în multe bătălii şi pare ciudat ca acum să fie jucate pe coridoare şi în camerele comitetului din Camera Reprezentanţilor. Dar nu esistă nicio îndoială că Washingtonul a devenit cel mai modern teatru al conflictului dintr-o dispută atât de veche. Pe ordinea de zi este un singur cuvânt - genocid - şi întrebarea este dacă SUA ar trebui să îl folosească pentru a caracteriza moartea a sute de mii de armeni, care au dispărut în momentul în care Imperiul Otoman a implodat sub presiunea războiului din 1915, scrie BBC.

Zeci de răniţi într-un conflict al poliţiei la Ierusalim.
Poliţia israeliană şi cea palestiniană s-au ciocnit în faţa unei moschei de la Ierusalim. În urma incidentului cel puţin 35 de persoane au fost rănite, notează Reuters. Preşedintelel palestinian Mahmoud Abbas a acuzat forţele israeliene de "provocare" şi "trecerea liniei roşii" în cadrul unui efort de a întârzia negocierile de pace care urmează să aibă loc. Negocierile vor fi mediate de Statele Unite ale Americii. Abbas a apelat la Washington pentru a preveni un "război al religiilor" în Orientul Mijlociu.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite