VIDEO: Carnaj în Egipt după un meci: cel puţin 74 de morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 70 de persoane au murit în Egipt, în cursul violenţelor izbucnite după un meci de fotbal. Alte surse vorbesc de 74 de morţi. Circa o mie de oameni au fost răniţi

UPDATE: Ministrul de Interne a anunţat că 47 de persoane au fost arestate, iar liderul armatei aflat la putere în Egipt, mareşalul Hussein Tantaui, a ordonat a anchetă.

"Evenimentele de la Port-Said au fost planificate şi sunt un mesaj al partizanilor fostului regim", a afirmat deputatul Essam al-Erian într-un comunicat publicat pe site-ul de Internet al Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), formaţiunea politică a Fraţilor Musulmani. Acesta a declarat că Adunarea poporului dominată de Fraţii Musulmani a cerut ministrului de Interne şi responsabililor securităţii să "îşi asume în întregime responsabilitatea", potrivit Mediafax.

Carnajul a intervenit după meci, în ciocnirile dintre fanii a două echipe - Al-Masry şi Al-Ahly, în oraşul Port Said, potrivit BBC. Ministerul Sănătăţii din Egipt a precizat, potrivit CNN, că 68 de oameni au murit. Televiziunea egipteană de stat vorbeşte însă de 73 de morţi.

Însă numărul morţilor ar putea creşte - numărul răniţilor grav este mare. Din primele informaţii, ciocnirile au apărut după ce fanii au invadat terenul după meci. Unii dintre cei morţi sunt chiar din personalul de securitate, potrivit AP. Fanii egipteni sunt cunoscuţi pentru violenţa pe stadioane. Au fost implicaţi inclusiv în confruntări politice.

Violenţe...de bucurie?


Un oficial din cadrul forţelor de securitate şi un medic au precizat că fanii echipei gazdă, Al-Masry, au ieşit pe teren după ce echipa lor a bătut echipa de top a Egiptului, Al-Ahly, cu 3 la 1, un rezultat extrem de rar. Au început să arunce pietre, artificii şi sticle către fanii echipei adverse şi au rănit chiar şi câţiva jucători.

Fanii de la Cairo se molipsesc

Imediat după aflatea veştilor despre ce s-a întâmplat la Port Said, autorităţile egiptene au anulat un alt meci de fotbal ce ar fi trebuit să se joace la Cairo, între echipele Al-Ismailiya şi Zamalek. Televiziunea egipteană de stat a arătat, la scurt timp după anunţ, porţiuni din stadionul din Cairo în flăcări. Jurnalistul a precizat că fanii furioşi ai echipei Zamalek au protestat astfel faţă de anularea meciului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite