Un echipaj spaţial de la Moscova va simula mersul pe Marte luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbaţi vor simula mersul pe Marte luna viitoare, ca parte a unui proiect în care este implicat un echipaj ce se află izolat din iunie într-o capsulă.

Trei cercetători vor simula mersul pe Marte luna viitoare, în cadrul experimentului Marte-500, realizat de Institutul pentru Probleme Bio-medicale din Moscova, Agenţia Spaţială Europeană şi Centrul pentru Instruire Spaţială din China, potrivit Yahoo News.

Echipajul format din trei ruşi, un chinez, un francez şi un italiano-columbian se află izolat de 233 de zile într-o capsulă de oţel închisă etanş, în centrul de cercetare de la Moscova.

"Ne pregătim pentru următoarea etapă a simulării. Nava spaţială va ajunge pe orbita lui Marte pe 1 februarie şi va simula aterizarea 12 zile mai târziu. Până pe 22 februarie, trei dintre cei şase membri ai echipajului vor simula mersul pe Marte. Apoi vom începe simularea zborului de întoarcere pe Pământ," a declarat coordonatorul experimentului Marte-500, fostul cosmonaut Boris Morukov.

Potrivit lui Morukov, experimentul reproduce condiţiile reale ale unei călătorii în spaţiu, cu excepţia imponderabilităţii şi a radiaţiilor ionizante.

Capsula de oţel care găzduieşte echipajul este de mărimea unui autobuz şi este conectată cu mai multe module pentru experimente şi exerciţii fizice, precum şi cu un imitator al suprafeţei Planetei Roşii.

Comunicarea participanţilor la experiment cu exteriorul se realizează prin e-mailuri şi mesaje video - adesea intârziate intenţionat, pentru a le crea impresia că se află la mai mult de doar câţiva metri de punctul de control al misiunii.

Membrii echipajului consumă alimente conservate, similare cu cele folosite pe Staţia Spaţială Internaţională, şi fac duş doar o dată pe săptămână. Până în acest moment, niciunul dintre bărbaţi nu a luat în considerare abandonarea misiunii.

O misiune reala pe Marte este planificată pentru anul 2030.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite