Un dispozitiv artizanal a explodat în faţa clădirii birourilor UE din Buenos Aires

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dispozitiv aparent artizanal a explodat marţi în faţa edificiului în care se găsesc birourile Uniunii Europene de la Buenos Aires, provocând distrugeri materiale minore fără a răni nici o persoană, conform forţelor de poliţie, relatează AFP.

"Putem confirma că este vorba despre un dispozitiv exploziv dar Parchetul nu a autorizat difuzarea nici unei alte informaţii deoarece o anchetă a fost demarată", a declarat o sursă din cadrul serviciului de presă a poliţiei federale.

Adjunctul ministrului argentinian al Afacerilor Externe, Eduardo Zuain, a luat legătura cu ambasadorul UE în Argentina pentru a îi transmite "solidaritatea Guvernului".

"Poporul şi Guvernul argentinian condamnă acest act, precum şi toate formele de violenţă", conform unui comunicat al Cancelariei argentiniene, scrie Mediafax.

Explozia s-a produs cu puţin timp după ce doi necunoscuţi au abandonat un sac în faţa porţii clădirii, potrivit unui agent de securitate care a adăugat că evenimentul a fost înregistrat de camere de supraveghere.

Ministrul Afacerilor Externe, Hector Timerman, a adus în repetate rânduri în prim plan Uniunea Europeană, în ultimele zile, acuzând UE că doreşte să excludă Argentina de la negocierile între UE şi blocul sud-american Mercosur (Brazilia, Argentina, Uruguay, Paraguay) în vederea stabilirii unui tratat de liber schimb, în măsură să contracareze decizia Argentinei de naţionalizare a companiei petroliere YPF, controlată de spaniolii de la Repsol.

UE a criticat această decizie, fără a răspunde la o declaraţie spaniolă care evoca posibilitatea ca negocierile să continue între UE şi Mercosur fără participarea Argentinei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite