Cum dezvoltă stafilococii de pe piele rezistenţă la antibiotice provocând decesul - studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de cercetători taiwanezi a descoperit modul în care stafilococii de pe piele dezvoltă rezistenţă la antibiotice şi provoacă decesul multora dintre pacienţii spitalizaţi, anunţă Focus Taiwan News Channel.

Bacteria Staphylococcus epidermidis trăieşte pe pielea oamenilor sănătoşi fără a dăuna, dar este fatală pentru pacienţii spitalizaţi, cu o imunitate scăzută a organismului sau cu orice tip de implant chirurgical, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul echipei, Andrew H.J. Wang.

Bacteria se protejează de sistemul de apărare al corpului şi de antibiotice prin producerea unui biofilm, care se dezvoltă din cauză că antibioticele blochează o proteină numită TcaR, a subliniat Wang, vicepreşedinte ale Academiei Chineze.

Trebuie realizate medicamente care să evite blocarea proteinei şi, prin urmare, dezvoltarea stratului care protejează bacteria faţă de sistemul de apărare al organismului uman, a mai spus cercetătorul.

Sperăm să fabricăm, cu ajutorul biologiei structurale, medicamente care să nu provoace dezactivarea TcaR, a adăugat Wang.

O altă soluţie pentru această problemă constă în revizuirea antibioticelor disponibile pentru a vedea dacă nu interacţionează cumva cu TcaR, potrivit expertului.

Articolul referitor la această cercetare a fost publicat marţi în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite