Se despart soţii Sarkozy?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zvonuri de divorţ la Palatul Elysee, după ce cuplul prezidenţial n-a mai apărut împreună din 14 iulie. Ştire-bombă în presa din Ţara Cantoanelor. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi

Zvonuri de divorţ la Palatul Elysee, după ce cuplul prezidenţial n-a mai apărut împreună din 14 iulie.

Ştire-bombă în presa din Ţara Cantoanelor. Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi soţia sa, Cecilia, s-au despărţit, potrivit ziarelor elveţiene. Prima-doamnă a Franţei a fost la Geneva timp de trei săptămâni, iar acum se află la Londra, urmărită de ziarişti care aşteaptă o declaraţie de la preşedinţia franceză sau de la Cecilia însăşi. Presa din Hexagon e pregătită să oficializeze separarea cuplului prezidenţial, susţine redactorul-şef al unei importante reviste.

"De ce tace mass-media din Franţa?, întreabă "Tribune de Geneve". Un alt ziar elveţian, "24 Heures", face speculaţii privitoare la despărţirea soţilor Nicolas şi Cecilia Sarkozy. Mulţi editori ai ziarelor franceze sunt prieteni cu preşedintele din Hexagon şi informaţia nu există până ce nu este publicată. Dar cei doi nu mai trăiesc împreună, spun ziarele elveţiene.

Este suficient pentru a spune că sunt despărţiţi? Unii riscă să spună că da. Dar multe publicaţii aşteaptă permisiunea de la preşedinţia franceză pentru a publica ştirea. Ziariştii vor un comunicat de la Elysee sau o declaraţie de la Cecilia Sarkozy, au paginile gata pregătite, a spus editorul unei importante reviste sub acoperirea anonimatului. "Tribune de Geneve" reaminteşte că absenţa primei-doamne a început să provoace serioase probleme. Se exemplifică doar cu absenţa Ceciliei - pe motive de boală - de la o întâlnire cu familia Bush, în SUA.

Zvonurile de divorţ au apărut mai demult, când preşedintele Sarkozy i-ar fi spus preşedintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili, că s-ar pregăti pentru "o viaţă de burlac". Mărturisirea şocantă ar fi fost făcută în timpul unei partide de rugby dintre ţările celor doi lideri. Conversaţia ar fi ajuns la ziariştii americani.

Zvonurile s-au înmulţit din cauză că Cecilia nu şi-a însoţit soţul într-o vizită în Bulgaria, după ce chiar ea se implicase în negocierea eliberării celor şase asistente bulgare deţinute în Libia, în luna iulie, ceea ce a transformat-o într-o eroină naţională. Cuplul prezidenţial nu a mai fost văzut împreună din 14 iulie a.c. Totuşi, purtătorul de cuvânt de la Elysee a rupt tăcerea ieri-dimineaţă, pentru a dezminţi oficial zvonurile unui divorţ iminent.

Problema Cecilia

Presa franceză merge mai departe cu speculaţiile, vorbind despre o aşa-numită "problemă Cecilia". "Dacă ea poate trăi independentă de el, el este dependent de ea", ar fi spus un fost ministru apropiat de şeful statului. "Când Cecilia a avut o aventură cu Richard Attias, Nicolas nu mai era acelaşi", a subliniat el. De prezenţa ei ar depinde starea psihologică a preşedintelui.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite