Au fost descoperiţi cei mai vechi embrioni de dinozaur din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paleontologii au identificat cei mai vechi ambrioni de dinozaur, care aparţin unei specii care a trăit acum 190 de milioane de ani.

Ouăle de Massospondylus, care conţin embrioni de dinozaur bine păstraţi, au fost desoperite în Africa de Sud în 1976. În urma unui studiu recent, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceşti embrioni sunt cei mai vechi găsiţi până în ziua de astăzi. Totodată, creaturile par a fi strămoşii unei familii de dinozauri înrudite cu Brontozaurii, potrivit BBC.

Oamenii de ştiinţă au folosit embrionii pentru a reconstitui cum ar fi arătat Massospondylus. Surprinzător, embrionii nu semănau, se pare aproape deloc cu dinozaurii adulţi. Totodată, deşi embrionii erau foarte mici, având lungimea de doar 20 de centimetri, se pare că adulţii acestei specii atingeau şi înălţimi de peste cinci metri. Totdată, se pare că anatomia acestor dinozauri s-ar fi modificat pe parcursul vieţii.

"Aceste descoperiri deschid o nouă fereastră în istoria timpurie a evoluţiei dinozaurilor" a declarat profesorul Robert Reisz de la "University of Toronto Mississauga" din Canada, cel care a făcut descoperirea.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite