A fost descoperit un drum roman vechi de 1.900 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii în silvicultură au descoperit, în pădurea din Dorset, ceea ce este considerat a fi unul dintre primele drumuri romane din Marea Britanie.

"Autostrada" veche de 1.900 de ani făcea legătura între Londra şi Exeter, experţii fiind de părere că drumul a fost construit pentru a demonstra puterea Imperiului Roman.

Drumul constă într-o porţiune de pământ mai ridicată, de o parte şi de alta existând şanţuri.

Comisia pentru Silvicultură ştia de existenţa acestui drum, dar cum era acoperit de copaci foarte deşi, nu a reuşit să-i dea de urmă, informează Daily Mail. După tăierea mai multor copaci însă, terasamentul de circa 800 de metri este acum vizibil.

Chiar dacă nu au fost efectuate prea multe cercetări asupra descoperirii, primele concluzii indică faptul că drumul a fost realizat în primul secol, la scurt timp de la invazia romană.

Pe mijlocul drumului există o "stradă" pietruită, cel mai probabil aceasta fiind folosită pentru deplasarea rapidă a trupelor, în timp ce părţile laterale erau destinate deplasării animalelor, iar şanţurile pentru scurgerea apei.

image

"Este absolut imens şi diferit de orice am mai văzut până în prezent. Este un drum mare cu şanţuri adânci, situate de fiecare parte. Este posibil ca drumul să fi fost realizat încă din primele zile ale ocupaţiei romane, ceea ce cu siguranţă i-a intimidat pe localnici", este de părere expertul Peter Addison.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite