“Occupy Wall Street” – o lună de existenţă şi 300.000 de dolari în cont

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, mişcarea "Occupy Wall Street" din SUA a împlinit o lună. Demonstraţiile ce s-au născut în Zuccotti Park din Manhattan continuă să sporească în număr şi forţă mediatică, dar şi financiară.

Până acum, mişcarea a reuşit să strângă, prin intermediul site-ului său şi de la donatorii care trec prin parcurile unde campează "Indignaţii", nu mai puţin de 300.000 de dolari. Banii au fost depozitaţi la Amalgamated Bank, banca ce se autoproclamă "singura bancă deţinută sută la sută de sindicate".

Demonstranţii faţă de lăcomia băncilor şi a marilor corporaţii au avut şi experienţe mai puţin plăcute cu poliţia pe parcursul weekendului (sâmbăta "indignaţilor" a fost marcată în întreaga lume). Peste 170 de persoane au fost arestate duminică, la Chicago, pentru că au refuzat să-şi strângă corturile ridicate în parcul din oraş - Grant. Alte zeci au fost arestaţi şi în alte oraşe mari din SUA - din New York şi până în statul Arizona, relatează USA Today.
"Dacă vrem o schimbare revoluţionară în această ţară. trebuie să facem acelşi lucru pe care oamenii îl fac în Tunisia şi în Egipt", spune Bruce Wright, din St. Petersburg, care a ajutat la organizarea protestelor din Freedom Plaza, Washington.
Preşedintele Barack Obama a încercat să îşi apropie mişcarea şi să puncteze la capitolul imagine. Duminică, el a făcut o aluzie la Martin Luther King, explicând că el "şi-ar dori să ne luăm la trântă cu excesele Wall Street-ului, dar fără a-i demoniza pe cei care muncesc acolo".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite