Slovacia: Eurozona ar avea nevoie de mai puţini membri ca să supravieţuiască

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zona euro e posibil să aibă nevoie de mai puţini membri ca să supravieţuiască, a declarat ministrul slovac de Finanţe, Ivan Miklos, marţi, la reuniunea miniştrilor de Finanţe din zona euro.

"Este clar că Eurozona nu va fi capabilă să mai funcţioneze cum a funcţionat până acum. Nu poate fi exclus faptul că nu va putea să existe cu acelaşi număr de state membre", le-a spus Miklos jurnaliştilor slovaci. "Poziţia Slovaciei e apropiată de cea a Germaniei. Sprijinim reguli mai stricte, penalizări dacă nu sunt respectate, chiar şi restricţii asupra suveranităţii fiscal a statelor membre dacă încalcă aceste reguli", a adăugat el.
Potrivit ministrului slovac, "statele membre vor putea să decidă dacă vor să aparţină unei Eurozone cu reguli mai stricte".
Totuşi, nu toate regulile stricte sunt pe placul slovacilor. Miklos a precizat că Slovacia, care a atras multe investiţii străine cu ajutorul taxei unnice de 19%, nu sprijină ideea unei armonizări a taxelor în cadrul respective zone euro cu reguli mai stricte.
"Nu suntem de acord nici nu armonizarea taxei, nici cu crearea Statelor Unite ale Europei", spune Miklos. Slovacia este membră a zonei euro din 2009.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite