Polonia nu mai are nici ea bani. Amână “proiecte vizionare” precum TGV pe termen nedefinit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii sunt motivul pentru care autoităţile poloneze amână importantul proiect de infrastructură. "Nu suntem la fel de bogaţi ca Germania", explică ministrul polonez al Transporturilor

Polonia a amânat pentru 2030 cel mai devreme definitivarea primelor linii de TGV (tren de mare viteză). Acestea trebuiau finalizate în 2020, scrie "Le Figaro". "Vom lăsa marile proiecte vizionare pentru viitor. Dacă am fi fost o ţară bogată ca Germania sau Franţa, ne-am fi permis să realizăm un proiect atât de costisitor. Dar nu suntem şi există o criză", a explicat ministrul polonez al Transporturilor, Slawomir Nowak.

Guvernul lui Donald Tusk anunţase în 2007 că va da în folosinţă TGV în 2020, pentru a face conexiunea cu reţeaua europeană de trenuri rapide. Proiectul prevedea construirea unei linii în formă de "Y", cu plecarea din Varşovia, trecând prin Lodz, având şi un tronson către Poznan (vest) şi un altul către Wroclaw (sud-vest). În total, 490 de kilometri. Cele două metropole poloneze - Varşovia şi Wroclaw - se află la circa 200 de kilometri de reţeaua germană de TGV. Dacă ar fi fost finalizată, o călătorie între Varşovia şi Wroclaw ar fi durat ceva mai mult de o oră, în loc de cinci ore şi jumptate, cât durează în prezent. Distanţa între cele două este de 345 de km.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite