Randamentul obligaţiunilor italiene trece pragul de 7%. Italia va fi nevoită să se împrumute!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un scurt moment de euforie pe pieţele financiare după anunţul premierului Silvio Berlusconi că va demisiona, pe burse şi-a făcut loc incertitudinea.

Randamentul obligaţiunilor italiene a sărit de pragul de 7%. Mai exact, a ajuns la 7,2% - nivel de la care un stat nu îşi mai poate permite să se împrumute şi este necesar un colac de salvare, scrie "Telegraph".
Tot mai mulţi investitori evită să cumpere obligaţiuni italiene de teama incertitudinii politice şi a faptului că Italia nu va mai fi capabilă să îşi plătească datoriile. Grecia, Portugalia şi Irlanda au fost nevoite să apeleze la împrumuturi de urgenţă de la FMI şi UE după ce randamentul obligaţiunilor lor a sărit de 6%. Tot ce este peste 6% este considerat de pieţe ca fiind nesustenabil.
Banca Centrală Europeană a intervenit şi a cumpărat masiv obligaţiuni italiene, pentru a încerca să menţină indicii stabili. Pe de altă parte, Mediaset, trustul deţinut de Silvio Berlusconi, a pierdut 5% din valoarea acţiunilor şi a fost suspendat de la tranzacţionare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite