O nouă "gaură neagră" de 15 miliarde de euro, descoperită în finanţele Greciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii ar trebui daţi de restul statelor din zona euro, de BCE sau de băncile de stat

Atena încă nu a ajuns la un acord cu creditorii pentru un al doilea împrumut şi se confruntă cu o nouă problemă. Potrivit unor oficiale europeni citaţi de "The Guardian", inspectorii troicăi - FMI, UE, BCE - au descoperit o altă gaură neagră, de 15 miliarde de euro, în finanţele acestui stat.

Cumva, vor trebui găsiţi şi aceşti bani, spun europenii care au vorbit sub protecţia anonimatului. Banii ar trebui daţi fie de restul statelor din zona euro, fie de Banca Centrală Europeană ori de băncile naţionale şi de stat - precum Caisse de Depots din Franţa, care deţin părţi din datoria Greciei.

Fondul Monetar Internaţional a avertizat că ţara este pe ultima sută de metri pentru a ajunge la un acord cu creditorii privaţi pentru restructurarea unei părţi a datoriilor şi pentru a primi un al doilea împrumut, de 130 de miliarde de euro, care s-o salveze de la faliment.

Anunţul a fost făcut joi, în aceeaşi zi în care Irlanda a anunţat că îşi reduce perspectiva de creştere economică (de la 1,8% la doar 0,5%), iar Spania a cerut băncilor să strângă încă 50 de miliarde de euro pentru a-şi acoperi activele toxice (provenite din prăbuşirea sectorului imobiliar), mai scrie "The Guardian".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite