Un nou costum pentru astronauţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dava Newman, profesoară la Institutul Tehnologic Massachusetts (SUA), a creat un costum special pentru astronauţii viitorului deceniu. Modelul va oferi mai multă mobilitate şi siguranţă

Dava Newman, profesoară la Institutul Tehnologic Massachusetts (SUA), a creat un costum special pentru astronauţii viitorului deceniu. Modelul va oferi mai multă mobilitate şi siguranţă decât costumele actuale. De asemenea, va fi mai uşor, ceea ce va face ca astronauţii viitoarelor expediţii să-l poată purta mai mult timp.

Costumele actuale sunt deja puţin modificate faţă de cele care erau utilizate în urmă cu 40 de ani. Ele oferă o bună protecţie, dar sunt incomode şi limitează mişcările. Se estimează că în jur de 75% din energia cheltuită de un astronaut se pierde "luptând" împotriva propriului costum. În plus, cea mai mică gaură îl obligă să caute protecţia unei incinte închise. Newman şi colegii săi de la institut spun că au găsit soluţii la aceste inconveniente. Noul costum se numeşte Biosuit şi este fabricat din fibre sintetice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite