Coreea de Nord a arestat un american intrat ilegal în ţară - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre arestarea unui american în Coreea de Nord, capturarea unei nave yemenite de către piraţii somalezi sau construirea de noi locuinţe de către Israel. Printre alte subiecte, Rusia şi Ucraina au căzut de acord asupra condiţiilor de tranzit pentru ţiţeiul rusesc, iar podul de deasupra lacului Champlain dintre New York şi Vermont a fost prăbuşit controlat.

Coreea de Nord a arestat un american intrat ilegal în ţară. Coreea de Nord a anunţat că a arestat un american intrat ilegal în ţară săptămâna trecută, transmite AFP. Agenţia centrală de presă nord-coreeană (KCNA) afirmă într-o scurtă ştire că americanul este deţinut după ce a intrat ilegal joi în Nord prin frontiera cu China. Potrivit ştirii transmise de KCNA, "el este acum sub ancheta efectuată de un organ competent". Identitatea americanului nu este precizată de agenţia nord-coreeană.

Piraţii somalezi au capturat o navă yemenită cu 15 marinari. Piraţii somalezi au capturat o navă de transport yemenită cu un echipaj format din 15 persoane, toate de origine yemenită, în Golful Aden, a anunţat luni Ministerul de Interne, citat de AFP. Fără a menţiona data incidentului, Ministerul de Interne precizează pe site-ul său de internet, citându-l pe proprietarul navei, că vasul Al-Mahmudia 2 a părăsit portul Aden la 18 decembrie, fiind ulterior capturată de piraţii somalezi care s-au îndreptat în direcţia Oceanului Indian.

Istaelul construieşte noi locuinţe. Ministrul locuinţei din Israel a lansat licitaţii pentru construirea a 692 de locuinţe care urmează a fi ridicate în Neve-Yaacov, Pisgat-Zeev şi Har-Homa, în Ierusalimul de Est. Circa 200.000 de israelieni trăiesc în aceste cartiere, alături de 270.000 de palestineni, potrivit BBC. Anunţarea licitaţiilor a fost criticată deja luni de către Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP).

Rusia şi Ucraina au căzut de acord asupra condiţiilor de tranzit pentru ţiţeiul rusesc destinat clienţilor europeni şi în decurs de două zile un acord va fi semnat în acest sens, a anunţat luni Ministerul rus al Energiei, citat de Focus News. "În urma unor intense negocieri, părţile au reuşit să cadă de acord asupra condiţiilor acordului de tranzit şi în principiu au fost formulate înţelegerile pentru asigurarea livrărilor pe termen lung către consumatorii europeni", a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Energiei, Irina Esipova.

Prăbuşire controlată a unui pod de 665 de metri între New York şi Vermont. Podul de deasupra lacului Champlain dintre New York şi Vermont a fost prăbuşit luni dimineaţă printr-o serie de explozii controlate, relatează Los Angeles Times. Prăbuşirea podului de 665 de metri dintre Crown Point, New York, şi Addison, Vermont, a avut loc sub privirile unui mic grup de curioşi, provocând dislocarea unor blocuri de gheaţă în lacul Champlain. În urma prăbuşirii zecilor de tone de oţel şi beton în zonă s-a ridicat un val persistent de fum.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite