“Ţarina” europeană a Internetului protestează faţă de legea americană împotriva pirateriei online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Wikipedia, comisarul european pentru Informaţii Digitale, Neelie Kroes, şi-a făcut şi ea cunoscută opoziţia faţă de legea americană împotriva pirateriei online - SOPA (Stop Online Piracy Act).

Comentariul deschis faţă de o lege americană încă neadoptată este ceva neobişnuit pentru un comisar european, comentează Associated Press. "Opinia publică se întoarce contra SOPA: nu e nevoie de o legislaţie restrictivă atunci când trebuie păstrate beneficiile unui internet deschis", scrie comisarul, într-un mesaj pe Twitter. Legea, care se află în prezent în dezbatere la Camera Reprezentanţilor, ar permite Departamentului de Justiţie să închidă site-uri ai căror utilizatori îşi partajează conţinut piratat.

Legea a provocat săptămâna aceasta proteste în comunitatea online - Wikipedia şi alte site-uri populare nu au funcţionat timp de o zi.

Uniunea Europeană încearcă şi ea să lupte contra pirateriei online, dar încearcă să facă asta fără a restricţiona libertatea pe internet. "Viteza excesivă este ilegală şi ea. Dar nu pui pe autostrăzi limitatoare de viteză (opritoare)", scrie Neelie Kroes într-un al doilea tweet.

Comisarul Neelie Kroes ese unul dintre cei mai duri oficiali europeni, care a dat o amendă uriaşă Microsoft pentru încălcarea legilor antitrust. Comisarul a devenit imediat adept al noilor media. Vineri, ea a cerut celor 32.000 de "prieteni" de pe Twitter să comenteze pe marginea închiderii site-ului Megaupload, unul dintre cele mai populare site-uri de partajare de fişiere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite