Peste 50 de civili, dintre care 13 copii, au fost ucişi în bombardamentele din centrul Siriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de civili, dintre care 13 copii, au fost ucişi şi alţi 100 răniţi vineri în urma bombardamentelor forţelor guvernamentale asupra oraşului Houla din centrul Siriei, a transmis Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), citat de AFP.

"Peste 50 de persoane au fost ucise, printre care şi 13 copii, şi peste 100 au fost rănite în bombardamentele asupra oraşului Houla din provincia Homs", a declarat liderul OSDO, Rami Abdel Rahmane, temându-se că numărul victimelor ar putea creşte.

"Este un veritabil masacru care are loc în timp ce obsevatorii ONU menţin tăcerea", a denunţat liderul OSDO într-o convorbire telefonică cu AFP.

"Se vorbeşte despre bombardamente de după-amiază şi niciunul dintre observatorii din Homs nu a reacţionat", a adăugat acesta întrebându-se despre rolul observatorilor aflaţi în Siria din aprilie pentru a supraveghea un acord de încetare a focului încălcat de la anunţarea sa la 12 aprilie, transmite Mediafax.

Un bilanţ anterior la Houla număra 10 morţi.

De asemenea, pentru prima dată de la începutul revoltei în Siria, blindate ale armatei au intrat vineri pe străzile din Alep, al doilea oraş al ţării şi teatrul în ultimele săptămâni al unor manifestaţii împotriva regimului de o amploare fără precedent.

Maşinile blindate circulau mai ales în cartierele Kalasse şi Bustane al-Kast unde mii de persoane participau la înmormântarea unui tânăr împuşcat vineri, conform OSDO.

"Trăiască Siria! Jos cu Assad!", scandau manifestanţii ce participau la funeralii, în timp ce zeci de mii de persoane se aflau încă în stradă pentru a cere înlăturarea regimului.

"Este vorba de cele mai importante manifestaţii de la Alep" după începutul revoltei în martie 2011, a notat Rami Abdel Rahmane.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite